Omraam Mikhaël Aïvanhov

"Gjennom min undervisning ønsker jeg å gi dere en dypere innsikt og forståelse av mennesket: hvordan det er bygget, dets forhold til naturen, utvekslingene det må gjøre med andre og med universet, for å kunne drikke av kildene til guddommelig liv.”

En autentisk og eksemplarisk åndelig mester

Det var i 1937 at Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900-1986), av bulgarsk opprinnelse og disippel av mesteren Peter Deunov (1864-1944), kom for å bosette seg i Frankrike.

Som filosof, lærer og åndelig mester (i orientalsk forstand av begrepet, med henvisning til selvkontroll og pedagogiske egenskaper), har han i nesten et halvt århundre gitt muntlig undervisning, og utviklet en levende og unik måte å formidle til et mangfoldig publikum på, han formidler på en pedagogisk, konkret og enkel måte som gjør det lett for alle å forstå.

Den unike og gnistrende klarheten i forelesningene hans (nesten 5000) tillot en bred forståelse av komplekse emner som kabbalaen, så vel som en enestående belysning av orientalsk lære om subtile kropper, chakraer, aura, karma og reinkarnasjon.

Selv om han nærmer seg de mange aspektene ved spiritualitet (innviet vitenskap med hans egne ord), spesifiserer han: "Spørsmålene som vi alltid vil møte vil alltid være de samme: forstå hvem vi er, oppdage meningen med vår jordiske eksistens og overvinne hindringene som står i veien for oss. Så ikke be meg om å snakke med dere om noe annet, jeg vil alltid komme tilbake til de samme emnene: vår perfeksjon, veien å følge og metodene for å følge den."

Betydningen av dagliglivet og øyeblikket

Her insisterte han alltid på det faktum at "initiering" - hvis mål er å disiplinere den fysiske kroppen så vel som følelser og tanker - ikke lenger praktiseres i templer, huler eller andre underjordiske steder, men i våre liv, gjennom skrittvist og tålmodig arbeid ved å gjøre små daglige innsatser. Dette er grunnen til at han ofte sa: "Det er gjennom den innsatsen vi gjør i nåtiden at vi kan transformere fortiden og lede fremtiden." For hans undervisning er fremfor alt pragmatisk, styrt av konstant oppmerksomhet i alle våre aktiviteter enten det er ernæring, pust, fysiske øvelser, meditasjon så vel som i våre forhold til andre (kjærlighet, utdanning, vennskap, etc.).

Universalisme i hjertet av åndelig praksis

Omraam Mikhaël Aïvanhov har utforsket menneskets natur i alle dens dimensjoner: individ, familie, sosialt, planetarisk og han har aldri sluttet med å gi oss klare og konkrete verktøy, nødvendige for å lykkes. Men samtidig gjør han oss oppmerksomme på relasjonene vi trenger å opprettholde med verden rundt oss, ikke bare mennesket, men naturen og hele universet. For åndelig arbeid gir bare mening hvis, utover ens personlige utvikling, hver person er fullstendig klar over at han eller hun er medlem av den store familien av alle menneskene på jorden og en borger av kosmos.

Derfor inviterer undervisningen til Omraam Mikhaël Aïvanhov oss alle, uten forskjell på rase, nasjon, religion, sosial klasse, til å bli med i vår innsats for å leve sammen i fred og broderskap.


I boken "The Mystery of Light" skriver Georg Feuerstein om livet og læren til Omraam Mikhaël Aïvanhov:

The Mystery of Light by Georg Feuerstein

the mystery of light by georg feuerstein.jpg 250bLysets mysterium er den første lengre beretning om livet og læren til den bulgarskfødte åndelige adepten Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900-1986), som var en av det tjuende århundres største åndelige lærere innen vestlig spiritualitet. Han var en disippel av den åndelige læreren Peter Deunov som etterhvert tok navnet Beinsa Douno. Beinsa Douno var i det moderne Bulgaria en bemerkelsesverdig åndelig skikkelse. I 1937, på ordre fra læreren sin, flyttet Aïvanhov til Frankrike hvor han underviste i de tidløse hemmelighetene til en universell gnostisisme i nesten et halvt århundre. Denne boken har stor appell for søkere både innenfor og utenfor etablerte åndelige tradisjoner. Georg Feuerstein, Ph.D., -var en internasjonalt anerkjent yogaforsker og religionshistoriker som har publisert nærmere 30 bøker, inkludert den prisbelønte The Shambhala Encyclopedia of Yoga og den bestselgende Living Yoga. Han var også grunnlegger-direktør for Yoga Research Center og redaktør av Yoga World nyhetsbrev.  


Les mer om boken her.

FaLang translation system by Faboba